Peynir Bombası (Sarımsak Soslu Akoca)

Bomba Peynir Tarifi Malzemeler (Sarımsak Soslu Acucale)

  • 1 su bardağı su (ılık)
  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • Yağını ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 yumurta (akı sarısı dışında)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 anlık sanal paket
  • Yeterince un (yaklaşık 6-7 su bardağı)

içeri

  • akoka (isteğe bağlı)
  • Çedar peyniri

yukarı;

  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 5-6 dal kıyılmış maydanoz
  • 1 diş sarımsak

Cheese Bomb (Sarımsak Soslu Acucale) Tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Su, süt, şeker ve mayayı 10 dakika karıştırın. Yer alır. Ardından yumurta aklarını ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Yumuşak hamur un ve tuz ilave edilerek kontrollü bir şekilde yoğrulur. Örtün ve bir saat bekletin.
  2. Ekşi mayadan mandalina büyüklüğünde bir beze hazırlanır, elle açılır, ortasına biraz akaca sürülür, cheddar parçaları konulur ve tepsiye dizilir.
  3. Tepside yarım saat mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  4. Sosu için tereyağı, ezilmiş sarımsak ve kıyılmış maydanoz karıştırılır. Biraz buharladım. Sıcak hamur üzerine fırçalayın. Deneyecek olana afiyet olsun 🤗.

Resimli Peynir Bombası (Sarımsak Soslu Acucale) Tarifi

  • acucale
  • bomba!
  • börek tarifi
  • kek tarifleri
  • peynir
  • Sarımsak
  • soslu
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Mahlepli simit mayşe kokar

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın