Makarnayı kaynatmadan da pişirmek mümkün. Eminiz ki daha önce hiç bu kadar güzel bir çeşit tatmadınız. lezzetli tarif..
Erişte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Makarnadan daha sağlıklıdır. Makarna uzun yıllardır sofralarımızda.
Erişte veya rendelenmiş, un, yağ ve tuz karışımı olan yufka hamurunun bıçakla ince çubuklar veya kareler halinde kesilmesiyle elde edilen bir ev yapımı erişte türüdür. Kesildikten sonra oda sıcaklığında bekletilip fırında veya tavada kurutulur.
Türkiye’nin bazı yörelerinde erişteden yapılan hamurlara yumurta eklenir.
Birçok makarna tarifi var. Ancak en çok dikkat çeken noodle tarifi kızarmış noodle tarifi.
d kanalı Paylaştığınız kavrulmuş makarna tarifi, tüm zamanların en popüler tariflerinden biridir: aynı zamanda inanılmaz derecede kolaydır. İşte kızarmış erişte tarifi
Dersler:
500 gram kuzu kıyma
4 avuç makarna
1 soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı uçucu yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
bir tutam karabiber
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
yapılışı:
İç yağları pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra tencereden alınır. Eti tencereye alıp bir yemek kaşığı tereyağını ilave edip suyunu çekene kadar kavurun. 1 adet kuru soğanı doğrayıp suyunu çeken etin üzerine ilave edin. Bir yemek kaşığı domates ve biber salçası ile kavurmaya devam edilir.
Arzuya göre tuz ekleyin, kavrulan malzemelerin üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ilave edin (çünkü erişte etle de pişer) ve eti haşlayın. Haşlanan etlerin üzerine şehriyeleri ekleyip pişirin. Pişen yemeğin üzerine 1 tutam karabiber serpin. 3 diş sarımsak ezilip yoğurtla karıştırılır.
Kızarmış makarna sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
Kaynak: kanald.com.tr