köfteci

Köfte tarifi için malzemeler

Köfteleri hazırlamak için:

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Bir tutam karabiber, kimyon, kırmızı biber tozu ve pul biber

Sosu hazırlamak için:

  • 1 rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı veya 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • tuz
  • Nane, kekik, kırmızı acı biber, pul biber

kaynayana kadar:

  • 1,5 litre
  • limon tozu ve bir çay kaşığının ucuyla çeyrek limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

yukarı :

  • İnce kıyılmış maydanoz

Köfte tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Bir karıştırma kabında bulguru sıcak su ile karıştırıp kapağı kapalı olarak 10 dakika bekletin.
  2. İrmik, yumurta, salça, un, tuz ve baharatları 15-20 dakika macun kıvamına gelene ve ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun.Döngüye göre un ilavesi yapılabilir.
  3. Top büyüklüğünde yuvarlak ve ortası parmak şeklindedir.
  4. Unlanmış tepsiye alın. Tüm köfteler ara sıra eller ıslatılarak hazırlanır.
  5. 2 litre kaynar su, limon tuzu veya çay kaşığı ucuyla limon suyu, 1 tatlı kaşığı tuz ve tüm köfteleri azar azar ilave edip 6-7 dakika haşlayıp süzgeçli bir kaba alın.
  6. Sos için rendelenmiş sarımsağı sıvı yağda salça ile soteleyin ve rendelenmiş domatesle birlikte sos kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  7. Sosu köftelerin üzerine döktükten sonra üzerine kıyılmış maydanoz ilave edilir. Afiyet olsun :).

Resimli köfte tarifi

  • birlikte tarifler
  • börek tarifi
  • Çiftçi
  • köfteler
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

Sonraki haber:

kahvaltılık tost

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın