fesleğen galeta peyniri

Fesleğenli peynirli galeta tarifi için malzemeler

  • 150 gram soğuk tereyağı
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İki buçuk su bardağı un

içindekiler:

  • 10 çeri domates
  • 8-10 yaprak taze fesleğen
  • 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 gram az tuzlu peynir (benim kullandığım peynir delikli Ras Mania peyniri, süzme peynir veya beyaz peynir kullanabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Peynirli galeta tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Hamuru için soğuk tereyağı, 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir kaba alın.
  2. Hamuru yoğurmaya önce 2 su bardağı unu, gerektikçe biraz daha un ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.Hamurdan top yapıp buzdolabı poşetine koyun ve yarım saat buzdolabında bekletin.
  4. Çeri domatesleri ortadan ikiye kesin, fesleğen yapraklarını yapraklardan ayırın, peyniri ince ince doğrayın ve kaşar peynirini rendeleyin.
  5. Hamuru tezgahta 1/2 inç kalınlığında açın ve parşömen kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin.
  6. Ortasına rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  7. Fesleğen yaprakları ve küçük küçük doğranmış domatesler peynirin üzerine rastgele dizilir. Resimler yardımcı olacaktır.
  8. Zeytinyağını domateslerin üzerine gezdirin.
  9. Hamurun kenarlarını ortaya doğru küçülterek kapatın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişirin.
  10. Piştikten sonra fırından çıkarıp kenarlarını tekrar zeytinyağı ile yağlayıp bekletmeden kesip sıcak ve lezzetli bir şekilde servis edin.

Resimlerle Fesleğenli Gallette Peynir Tarifi

  • börek tarifi
  • fesleğenli
  • Gallet
  • plastik tarifler
  • kek tarifleri
  • peynirli
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

Sonraki haber:

ayva keki

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın