ayva keki

Ayva Kek Tarifi Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt suyu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 poşet kabartma tozu
  • Bir torba vanilya şekeri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş fındık

Ayva harcı için

  • 2 adet iri soyulmuş ayva
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi veya renk vermesi için vişne suyu (veya vermesin)

Ayvalı kek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Ayvaların kabuklarını soyun, temizleyin, küp şeklinde doğrayın, tavayı ocağa alın.
  2. Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.
  3. Ayva, şeker ve pekmezi ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  4. 10 dakika yeterli.
  5. Ocaktan alıp bir kaseye dökün ve soğumaya bırakın.
  6. Kek için karıştırma kabına önce şeker ve yumurtaları ekleyip köpük köpük olana kadar çırpın.
  7. Ardından süt, sıvı yağ ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  8. Un ve kabartma tozunu eleyerek ve karıştırarak ekleyelim.
  9. Ardından vanilyayı ekleyip karıştırın.
  10. Kek kalıbını yağlayın ve dövülmüş fındık serpin.
  11. Üzerine pişirdiğimiz ayvaları ekleyip kaşıkla pişiriyoruz.
  12. Üzerine keki dökün.
  13. Önceden ters çevrilmiş fırında pişmeye bırakın.
  14. 175 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
  15. Kekin üzerine kürdan testi yapın, fırından çıkarın, biraz ılıdıktan sonra ters çevirin, süsleyip servis edin ve afiyet olsun.
  • Fırın kalıbım 27,5 cm.
  • Bardağın hacmi 200 ml’dir.

Fotoğraflı ayva kek tarifi

  • ayva
  • börek tarifi
  • Kek
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Halava unu (sizin için vazgeçilmez)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın