ıspanaklı börek

Çıtır çıtır ıspanaklı börek tarifi malzemeleri

  • 4 yufka
  • 600-700 gram ıspanak
  • 2 soğan
  • tuz, karabiber, pul biber

sosu için;

  • 1 su bardağına yakın sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sirke

yukarı;

  • yumurtanın Sarısı

Çıtır çıtır ıspanaklı börek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. İyice yıkanmış ıspanakları da çok öldürmeden kavurup tuzunu ve baharatlarını ekleyip ocaktan alıyoruz.
  2. Yufkayı ortadan ikiye kesin, üzerine sosumuzdan 2-3 yemek kaşığı dökün ve fırçalayın.
  3. Hamurun geniş kenarını 3 cm kıvırın, ıspanaklı harcı ekleyin ve rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  4. Tüm yufkaların üzerini kapladıktan sonra kalan sosa bir yumurta sarısını ekleyip karıştırın ve kalan sosu böreğin üzerine yayın.
  5. 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 🍴El açması tadında mükemmel bir börek👌🏼🌱 Afiyet olsun. 💐.

Resimli ıspanaklı börek tarifi

  • hamur işleri
  • börek tarifi
  • Gevrek
  • ıspanaklı
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Sebzeli kekler (çok kullanışlı)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın