Sarımsaklı yoğurtlu mantı makarnası yapmak için makarna tenceresine su koyup kaynamaya bırakıyoruz.
Soğanı soyun ve kesin
Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağı alıp soğanları koyup kavurmaya başlıyoruz ve 1 küp şeker ve tuzu ekliyoruz.
Soğanı yumuşayana kadar kızartın ve kıymayı ekleyin.
Kızarmış ete karabiber ekliyoruz.
Makarna suyu kaynayınca tuzunu ilave edip makarnayı tencereye alın.
Haşlanmış makarnayı çıkarın ve soğuk su dökün.
Sarımsağı yoğurda koyun, tuz ekleyin ve karıştırın
Tereyağını bir tavaya alın ve eriyince makarnayı ekleyip karıştırın, tuzu ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın.
Küçük bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı alıp kızdırıyoruz, pul biberi ekleyip karıştırıyoruz.
Makarnayı küçük porsiyonlara veya büyük bir tabağa bölebilirsiniz.
Makarnanın üzerine sarımsaklı yoğurt koyuyoruz
Kıymayı yoğurdun üzerine koyup sıvı yağ ve pul biberi döküp servis yapıyoruz.
Sarımsaklı Yoğurtlu Mantı hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]