elmalı turta (efsane)

Elmalı turta tarifi için malzemeler (efsane)

  • 2 elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ceviz
  • 3 yemek kaşığı tereyağ ve yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 2 veya 2 buçuk su bardağı un

hamur kırıntısı

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı ceviz veya fındık

Elmalı Turta (Efsane) Tarifi Nasıl Yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Elmayı rendeleyin, tavaya yağı koyun, rendelenmiş elmayı ekleyin, şekeri ekleyin, pişirin, tarçın ve cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın.
  2. Hamuru için tereyağını yumuşak bir kıvama getirin, yağı ekleyin, diğer malzemeleri ekleyin, unu yavaş yavaş ekleyin ve yumuşak bir hamur yapın.
  3. Hamur elle açılır, camın yarım santimlik kenarıyla halkalar kesilir, içine elmalı harç konulur ve hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar ayrılır.
  4. Ayırdığımız hamura bir yemek kaşığı un ve bir yemek kaşığı ceviz içi konulup el ile karıştırılarak elma havanda öğütülür.
  5. 180 derecede pembe renkte pişirilir, soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir ve afiyetle tüketilir. Tanrı’nın şifası. Çok teşekkür ederim özçekim.

Resimli elmalı turta tarifi (efsane)

  • börek tarifi
  • efsane
  • Bir elma:
  • hamur işleri
  • tarifler
  • makarna
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

Sonraki haber:

tarçınlı kurabiye

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın