Patatesli peynirli börek

Patatesli cheesecake tarifi için malzemeler

  • 5 yufka
  • 4 Orti boy patates
  • 1 blok beyaz peynir
  • 2 yumurta
  • 1 kase yoğurt
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre artırabilirsiniz)
  • 1 poşet kabartma tozu

Patatesli peynirli börek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Haşlanmış patatesleri ve beyaz peyniri geniş bir kapta rendeleyin.
  2. Maydanozu ince ince kıyın.
  3. Tüm malzemeleri rendelenmiş patateslere ekleyin ve karıştırın.
  4. İlk hamurumuzu düz ve geniş bir zemine serelim. Patatesli harcı her yerine eşit olacak şekilde serpelim.
  5. Üzerine ikinci hamuru koyalım. 2. Patatesli karışımı hamurun üzerine tekrar serpelim.
  6. Üzerine üçüncü hamurumuzu koyalım. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayalım.
  7. Yufka ile işiniz bittiğinde, rulo haline getirin.
  8. Ruloyu iki veya üç parçaya ayıralım.
  9. Hadi kapatalım. Bir gece buzdolabında bırakın. (Hemen yapmak isterseniz buzdolabında birkaç saat bekletmeniz yeterli olacaktır).
  10. Böreği bir parmak kalınlığında keselim ve tepsiye dizelim.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. (Fırınınızın pişme süresi değişebilir kontrol ederek pişirelim).
  12. Dilerseniz hamur şeritlerini aralarına gerektiğinde kullanmak üzere streç film koyarak ve birbirlerine değmeyecek şekilde sararak dondurucuda saklayabilirsiniz.

Fotoğraflı patates peynirli turta tarifi

  • hamur işleri
  • börek tarifi
  • karanlık
  • kek tarifleri
  • patatesli
  • peynirli
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Tarifler abartılıyor
  • Gıda

Sonraki haber:

Pizza

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın