hamur işi levhası

Kağıt pasta tarifi malzemeleri

hamur hazırlamak için

  • iki bardak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

kapalı harç

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 demet pırasa (5-6 adet)
  • 2 büyük havuç
  • 4 Orti boy patates
  • tuz
  • karabiber
  • ezilmiş kırmızı biber

yağlama için

  • 120 gram tereyağı
  • 1 su bardağı zeytinyağı (sıvı yağ da kullanılabilir)

yukarı

  • yağ kazancı
  • 1 yumurta sarısı

Kağıt hamuru tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Hamuru için un, su ve tuzu karıştırıp yoğurun.
  2. Çok yumuşak bir hamur olmayacak. 5 su bardağı unun tamamı yeterli olacaktır.
  3. Hamuru güzelce yoğurduktan sonra 8 eşit parçaya bölün ve bezeyi alın.
  4. Tereyağını tavada eritip zeytinyağını ekleyip sosu hazırlayalım.
  5. Bezeleri tabak büyüklüğünde açıp üzerini süsleyelim ve üst üste koyalım.
  6. Üzerini streç film ile kapatıp en az iki saat dinlendirin.
  7. Bu sırada iç harcını hazırlayalım. Sarımsağı çok ince doğrayın. Patates ve havuçları da soyup rendeleyin. Geniş bir tavaya zeytinyağını alıp arpacık soğanları ekleyelim.
  8. Birkaç dakika kavurduktan sonra patatesleri ve havuçları ekleyin. Sebzeler iyice yerleşene kadar kızartalım. En son tuz ve baharatları ekleyin.
  9. Dinlenen hamurdan ilk bezeyi tezgaha alalım.
  10. Hamuru ortasından başlayarak açabildiğimiz kadar genişletelim. Dinlenmiş ve bol yağlanmış olduğu için kolay açılır, gözünüzü korkutmasın :).
  11. Yeterince kabaran hamurlarımızın üzerine iç harcı yayalım.
  12. Kenarından sarıp rulo yapalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alalım.
  13. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımından sürüyoruz.
  14. 170 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Resimli kağıt pasta tarifi

  • hamur işleri
  • börek tarifi
  • bağlama
  • hamur tarifleri
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

Sonraki haber:

krep

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın