Arpa eriştesi ile pirinç eriştesi

Arpa Pirinçli Noodle Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • sıcak su
  • tuz

Pirinç arpa şehriye tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Pirinci bir kaseye alıp üzerine biraz tuz serpelim ve yarım saat sıcak suda bekletelim.
  2. Yarım saat sonra ıslanan pirinci süzüp yıkayalım.
  3. Tencereye yağı ve şehriyeyi koyup renk alana kadar kızartalım.
  4. Ardından süzülmüş pirinci koyup güzelce kızartalım. (Buradaki püf nokta pirincin iyi kavrulması)
  5. 3-4 dakika sonra üzerine sıcak su dökün. (Pirinci kaplayacak kadar dökün).
  6. Tuzunu ekledikten sonra bir tur karıştırıp kapağını kapatıp orta ateşte göz göz olana kadar pişirdikten sonra kısık ateşe alıp pişirmeye devam ediyoruz.
  7. Suyunu iyice çektikten sonra altını kapatıp 10 dakika dinlendirelim. Tane pilavımız servise hazır.

Arpa şehriyeli pirinç pilavı tarifi

  • ayrı
  • börek tarifi
  • kek tarifleri
  • pilav
  • pilav
  • Tel şehriye
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Kahramanmaraş usulü ekşi yağ ve meyve suyu ile köfte

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın