Peynirli turta

cheesecake tarifi malzemeleri

  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş çedar peyniri
  • 1/2 (yarım) çay bardağı rendelenmiş orta yağlı beyaz peynir
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

yağda kızartmak

  • Sebze yağı

200 ml su bardağı.

Çay bardağı ölçüsü: 115 ml.

Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Süt, yumurta ve tuzu bir karıştırma kabında karıştırın. (Peynirlerin tuzuna göre tuz miktarını ayarlayın).
  2. Un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
  3. Ardından beyaz peynir ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip kısa bir süre karıştırın.
  4. Ele biraz yapışan yumuşak bir hamur elde edin. Vaktiniz varsa hamuru 10 dakika dinlendirin.
  5. Ardından hamuru tezgaha alın ve uzun, ince rulolar yapın. (Pişme sırasında çok kabaracağı için ince tutun.)
  6. 15 gr hamurdan 13 cm uzunluğunda çubuklar yaptım.
  7. Fritöze yeteri kadar sıvı yağ koyun. (Yağda kızartılmalıdır).
  8. Brülörü açın ve yağı fazla kızdırmadan ısıtın.
  9. Ruloları yavaşça yağın içine bırakın.
  10. Çevirip iki tarafını da kızartın. Sıcak veya ılık servis yapın.

resimli cheesecake tarifi

  • börek tarifi
  • kek tarifleri
  • peynirli
  • çörek
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Biber patates ve sosisli yumurta

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın