Tavuk ve kuru biber ile pirinç eriştesi

Kuru Biberli Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şehriye şehriye (bardak hacmi 250 ml)
  • 400 gram tavuk göğsü
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 küçük kase kuru kırmızı biber
  • Veya küçük bir kase kuru domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı sebze tozu (baharat)
  • Yarım çay kaşığı köri
  • tuz
  • 500 ml sıcak su

Acılı Pilav ve Kurutulmuş Tavuk Tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Öncelikle kuru biberleri veya dilediğiniz kuru domatesleri doğrayın ve en az yarım saat sıcak suda bekletin.
  2. Uygun bir tavaya sıvı yağı alıp ince kıyılmış soğanı ekleyip biraz kavurun, sarımsağı ekleyin, süzülmüş biberi veya domatesi ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Küçük kuşbaşı tavuk parçalarını ilave edip üç beş dakika daha kavurun, ardından baharatları ve şehriyeyi ekleyip biraz kavurun, üzerine su ilave edip ocağın altını kısın ve kaynamaya bırakın.
  4. On beş dakika pişen pilavınızı ıslatın, dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz, afiyet olsun 😋

Fotoğraflı Kurutulmuş Chili Tavuklu Pilav Tarifi

  • biberli
  • börek tarifi
  • sen
  • kek tarifleri
  • pilav
  • makarna
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • piliç ile
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

ekşi pirinç

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın