düğün pastası

düğün pastası tarifi malzemeler

kek için

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu

pastayı ıslatmak

  • 2 bardak süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krem ​​şanti

Düğün pastası tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Önce pastayı yapıyoruz. Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın.
  2. Ardından un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın.
  3. Ölümlü borcama dökelim.
  4. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
  5. Kek pişerken muhallebiyi hazırlayalım. Krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp çırpalım ve ocağa alalım kaynayınca kenara alıp soğumaya bırakalım.
  6. Soğuyunca krem ​​şantiyi ekleyin ve pürüzsüz olana kadar çırpın.
  7. Pişen keki 10 dakika sonra fırından çıkaralım süt ve şekeri karıştırıp keki kürdanla delip üzerine döküp soğumaya bırakalım.
  8. Hem pasta hem de tatlı serin olacak.
  9. İkisi de soğuduktan sonra muhallebiyi kekin üzerine dökelim ve buzdolabında 3 saat dinlendirelim.
  10. Kalan kekin üzerine hindistan cevizini dökelim.
  11. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 🤍.

Resimli düğün pastası tarifi

  • börek tarifi
  • geç,
  • kek tarifleri
  • kek tarifleri
  • Turta
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

Sonraki haber:

Kafes tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın