Çilek dolgulu kurabiye

Çilekli kurabiye tarifi için malzemeler

  • 200 gr tereyağı (parçalar halinde kesilmiş)
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 1/2 çay kaşığı vanilya şekeri
  • bir tutam tuz
  • 300 gram bir
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 100 gram çilek reçeli

Çilek dolgulu kurabiye tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Fırını 170 santigrat derecede önceden ısıtın.
  2. 2 fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
  3. Bir karıştırma kabına tereyağı, nişasta, ayçiçek yağı, pudra şekeri, vanilya şekeri ve tuzu koyup karıştırın.
  4. Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  5. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp yarım saat dinlendirin.
  6. Tırtıl boşluğuna biraz hamur koyun ve parmağınızla bastırın.
  7. Ortasına tahta kaşığın ucuyla çukur açın.
  8. Bisküvileri fırın tepsisinde 12-15 dakika aralıksız (170°C) pişirin ve bisküviler beyaz kalmalıdır. Tamamen soğumaya bırakın.
  9. Hamur halkalarını pudra şekeri serpin ve reçel ile doldurun.

Fotoğraflı çilek dolgulu kurabiye tarifi

  • börek tarifi
  • çilek
  • tam dolu
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Şerbetli Çatlak Kurabiye

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın