Yağlı Biber Turşusu Tarifi, Ertesi Güne Hazırlanmak İçin Yağlı Biber Turşusu Nasıl Yapılır?
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır sizlere güzel bir tarif vermek istiyordum bu turşu hemen yapılıp yenebilen bir turşudur bunlara hızlı turşu da denir. Bugün yapıp yarın yemeye başlayabilirsiniz.
Öncelikle 1 su bardağı suyu derin bir tencereye alıp 1 su bardağı sirkeyi ekliyorum.
Ocağımızın altını ısıtalım ve ocağa koyalım, biraz kaynamaya başlayınca bir su bardağı sıvı yağı ekleyelim.
Sirkemiz ve suyumuz kaynamaya başlayınca 1-2 dakika bekleyelim. Bu arada daha önce yıkamış olduğumuz biberlerin çekirdeklerini çıkaralım, elimizle boyundan 2-3 parçaya ayıralım ve tenceremize ekleyelim. .
10 dakika biberler (sarı) dönene kadar pişirelim,
Bu arada sarımsağımızı yıkayıp kurulayalım, 2-3 eşit parçaya bölelim ve biberlere ekleyelim, beş dakika pişirelim ve ardından ocağı kapatalım.
Ocakta pişmesi bitince tenceremize kenara alıp soğumasını bekleyelim sonra isterseniz 1 litrelik kavanozlara güzelce bölelim ve kavanozlarımızın kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirelim. Tepe taklak.
Her öğüne çok yakışan, severek yediğim lezzeti denemek isteyenlere şiddetle tavsiye ederim.Kış sofralarınızın vazgeçilmezi olacak harika tarifler.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]