Soslu Karnabahar Turtası (videolu)

Karnabahar soslu köfte için malzemeler

  • 1,5 kilo karnabahar (orta boy)

kaynayana kadar;

  • Üzerini örtecek kadar su ve tuz

Sosu hazırlamak için:

  • 2 su bardağı süt (1 su bardağı süt ve 1 su bardağı yoğurt kullanabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • öğütülmüş biber
  • kırmızı biber
  • bir tutam maydanoz

yukarı :

  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Soslu karnabahar böreği nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Karnabaharı parçalara ayırın, üzerini geçecek kadar su ekleyin, üzerine tuz serpin ve karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Sosu hazırlamak için: Yumurta, süt, un ve tuzu çırpın.
  3. Haşlanmış ve hafif soğumuş karnabaharı ilave edip baharatlarla karıştırın.
  4. Yağlanmış tepsiye döküp 175 derecede kontrollü fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
  5. Daha sonra rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve peynir eriyip kahverengileşinceye kadar pişirin.
  6. Biraz soğuduktan sonra servis ederseniz dağılmaz, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ☺️.

Resimli Soslu Karnabahar Böreği Tarifi

  • hamur işleri
  • börek tarifi
  • Karnıbahar
  • kek tarifleri
  • soslu
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • videolu
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Zeytinyağlı yeşil fasulyeleri düzenleyin

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın