Ayva şekeri

Ayva tatlısı tarifi malzemeleri

  • 3 ayva
  • 2’5 yemek kaşığı toz şeker (çok şerbetli seviyorsanız her ayvaya ayrı ayrı 3,5 yemek kaşığı koyun)
  • 1 çubuk tarçın
  • 10 karanfil
  • iki bardak su

Ayvaları hazırlama aşamasında karartmamak için;

  • Yarım limon suyu
  • 1 litre kadar su

hizmet etmek (tercihe göre)

  • cömert
  • fıstık fileto
  • ceviz

Ayva tatlısı tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Öncelikle derin bir kaba su doldurun ve içine limonu sıkın.
  2. Ayvayı ortadan ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve ayvanın kabuklarını soyun. Diğer ayvaları soyuncaya kadar kararmaması için limonlu suya atın.
  3. Çıkardığınız çekirdekleri ayırın, pişirme sırasında şekeri renklendirmek için kullanacağız.
  4. Ayvaların hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra ayvaların orta kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizin.
  5. Bütün çubuk tarçını (ayvanın üstüne karanfil ve ayva çekirdeği) tencereye ekleyin.
  6. Her bir ayvaya 2,5 yemek kaşığı toz şeker ekleyin.
  7. Tencereye su ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte su kaynayana kadar pişirin ve kaynadıktan sonra elinizdeki en küçük ocakta 1,5 saat kısık ateşte pişirin.
  8. Ayvalar rengini alıp yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
  9. Tatlıları servis kasesine alın ve 3-4 saat soğumaya bırakın.
  10. Servis yaparken kalan şerbeti ayvaların üzerine dökmeyi unutmayın.
  11. İsteğe göre krema, antep fıstığı ve ceviz ile süsleyebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun ❤.

Not 1: Ben daha renk vermesi için üzerine vişne reçeli sürdüm.

Not 2: Ayva şekerleri yumuşayana kadar tencerenin kapağını kapalı tutun.

Resimli ayva tatlısı tarifi

  • ayva
  • tatlı tarifleri
  • börek tarifi
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Şeker
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

Sonraki haber:

Kirazlı Kek (Çikolatalı Bram Bram)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın