ıspanaklı ve mantarlı börek

Ispanaklı ve Mantarlı Milföy Tarifi Malzemeler

hamur için

  • 1 su bardağı zeytinyağı (sıvı yağ da kullanılabilir)
  • 1 kase yoğurt
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-3,5 su bardağı un (kontrol altında)

iç harç için

  • 400 gr ıspanak (bebek ıspanak kullandım)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 350-400 gram mantar (büyük kase)
  • tuz
  • karabiber
  • acı biber

yukarı;

  • yumurtanın Sarısı

Ispanaklı Mantarlı Börek Tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Öncelikle dolma için tavaya zeytinyağını koyup kızdırıyoruz, mantarları doğrayıp kızartıyoruz, ıspanakları (ben baby ıspanak kullandım) doğrayıp ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
  2. Baharatları ekleyin, karıştırın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  3. Hamurun malzemelerini karıştırma kabına alıp güzelce yoğurarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve 10 dakika dinlendiriyoruz.
  4. Dinlenen hamuru iki parçaya bölüp merdane yardımıyla açıp tepsiye diziyoruz içine bulamacımızı koyup açıp ikinci katı kapatıyoruz bıçakla kesip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve susam.
  5. 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip servis edebilirsiniz, deneyeceklere afiyet olsun ✨👌🏻😊.

Fotoğraflı ıspanaklı ve mantarlı turta tarifi

  • hamur işleri
  • börek tarifi
  • ıspanaklı
  • mantarlı
  • Turtalar
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Ispanaklı Tart

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın