3,5 su bardağı köftelik bulguru köfte kapaklı bir kaba koyalım, 2 yemek kaşığı tuz, 2 tepeleme yemek kaşığı toz kırmızı biber 3 yemek kaşığı pul biber 2 yemek kaşığı karışık baharat 4 yemek kaşığı nane 1 yemek kaşığı fesleğen çayı ve 2 yemek kaşığı zerdeçal koyun. Üç buçuk bardak sıcak su koyun. Su çok kaynatılmamalıdır yoksa bulgur hamuru olur. Kasenin kapağını kapatın ve bulgurun yumuşaması ve suyunu çekmesi için yarım saat bekletin. O halde bulguru 1-2 dakika rondoya geçirelim ve rondodan geçirdiğimiz 2 adet orta boy soğan ve 2 adet yumurtayı koyup 5-6 dakika yoğuralım ve 2 kaşık un ilave edip 5 tane daha yoğuralım. dakika, şimdi köftelerimizin çamuru hazır.
Suyu için 1 büyük patatesi soyup çok fazla kırılmaması için rüzgardan geçirelim. Kırmızı eti küçük küçük doğrayalım ve derin bir tavaya alıp 1 yemek kaşığı tuz ekleyerek yağsız kavuralım. Etler iyice marine edilip süzüldüğünde 4 yemek kaşığı salça ve 1 yemek kaşığı pul biberi ekleyip domates aroması çıkana kadar kavurun. Üzerine 2 çay bardağı sıcak su ekleyelim, tenceredeki su kaynamaya başlayınca robottan geçirdiğimiz patatesleri ekleyip 2 yemek kaşığı tuz 1 çay kaşığı fesleğen 2 yemek kaşığı kırmızı biber 2 yemek kaşığı karıştırarak ekleyelim. baharatları ve 2 yemek kaşığı pul biberi suda ara ara karıştırarak pişirin.
Patatesler sudayken köftelerimizi çıkaralım küçük yuvarlak bir kaba su koyup elinizi ıslatırsanız kolayca yuvarlanırlar.Katlanmış köfteleri sıcak suya koyup yirmi dakika pişirelim.
Erzurum’un meşhur Etli Bulgur Köftesi servise hazır, afiyet olsun 🙂
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]