karnaval

Karides tarifi malzemeleri

  • 6 patlıcan

iç harç için

  • 200-250 gram kıyma
  • 2 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı biber
  • 1 yeşil biber
  • 3 domates
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz, karabiber ve kimyon gevreği

sosu için

  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • tuz

Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Öncelikle kabımıza biraz sıvı yağ ekleyelim ve ince ince doğradığımız soğanımızı hafif kavuralım.
  2. Üzerine kapya biberleri ekleyip iki kez çevirelim, hafif kavrulan biberlerin üzerine kıymayı ekleyelim ve kıymanın suyunu salıp çekene kadar pişmesine izin verelim.
  3. Daha sonra 3 adet domatesi rendeleyip ekleyelim.
  4. Maydanozu ekleyelim, baharatlarımızı da ekleyip pişmeye bırakalım.
  5. Patlıcanın kabuklarını benekli bir şekilde soyalım, üzerini çizelim, tencerede hafif kızartalım.
  6. Ardından patlıcanı harçtan doldurup borcama alıyoruz ve aynı zamanda fırınımızı açıp ısıtalım 🙂
  7. Sosu borcama dökelim.
  8. Patlıcanın üzerini yeşil biber ve domatesle süsleyip pişmesi için ocağa alalım ve 25 dakika altını kapatarak pişirelim. Afiyet olsun ♡.

Resimli Karnıyarık tarifi

  • börek tarifi
  • Göbek
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Kabak yemeği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın