Patates püresi ile istiridye mantarı

Patates püresi ile istiridye mantarı malzemeleri

  • 500 gram mantar
  • 2 doğranmış soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı biber
  • 2 yeşil biber
  • 2 diş kıyılmış sarımsak
  • tuz
  • zeytin yağı

patates püresi için

  • 4-5 orta boy patates, küp şeklinde doğranmış
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş çedar peyniri

Patates püresi tarifi ile istiridye mantarı nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Patatesleri ezmek için haşlayalım. Haşlanan patateslere süt, tereyağı ve tuzu ekleyip yumuşayana kadar ezin.
  2. Püre haline getirdiğimiz kaşar peynirini bir ezici yardımıyla ekleyelim ve karıştıralım.
  3. Biber, soğan ve sarımsağı jülyen doğrayalım.
  4. Yapışmaz yüzeyli tavaya doğranmış mantarları ilave edip suyunu iyice çekene kadar soteleyelim.
  5. Suyunu çeken mantarlara zeytinyağını ilave edip soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip pişirelim, deneyenlere afiyet olsun.

Fotoğraflı patates püresi tarifi ile istiridye mantarı

  • börek tarifi
  • istiridye
  • mantar
  • kek tarifleri
  • Patates
  • perl
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

elmalı kurabiye

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın