Venedik hamur işleri

Venedik Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı
  • 2 yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • Yarım demet dereotu
  • Zerdeçal
  • 1 rendelenmiş havuç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

yukarı ;

  • yumurtanın Sarısı

içeri

  • peynir

Venedik Böreği Tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

Herkese iyi akşamlar 😇😇 Bugün sizlerle çok lezzetli bir pankek tarifi paylaşacağım.
Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim – hadi inşa etmeye geçelim.

  1. Öncelikle yumuşamış tereyağı, sıvı yağ ve yoğurdu yoğurma kabına alıp kıvamı homojen olana kadar karıştıralım.
  2. Ardından yumurta aklarını, tuzu ve şekeri ekliyoruz. İyice karıştırarak ve yavaş yavaş eleyerek ününü arttıralım.
  3. Hamur yumuşayıp güzelleşince havuç, dereotu ve bir tatlı kaşığı zerdeçal ve maydanozu ekleyip yoğurun ve 20 dakika dinlendirin.
  4. Hamur dinlenince ceviz gibi parçalar koparıp avuç içinden büyük açalım ve içine rendelenmiş kaşar peynirini koyup kapatalım.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika alt ve üstleri kızarana kadar pişirin.
    Venedik böreği dilimlerimiz hazır. Sunumu dilediğiniz gibi hazırlayıp sunabilirsiniz 😊
    Deneyecek olan herkese bol şans.
    Fotoğraflarınızı bekliyorum :))))

resimli Venedik pasta tarifi

  • börek tarifi
  • kek tarifleri
  • çörek
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Venedik
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Pizza

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın