Kıymalı pırasa böreği

Etli pırasa böreği tarifi için malzemeler

  • 6 filo burrito

İç harç için:

  • 400 gram kıyma
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım kilo pırasa (yaprakları kesmeyin)
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu hazırlamak için:

  • 1 şişe normal maden suyu
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Dışarıda bulmak için:

  • 1 su bardağı peksimet

Etli pırasa böreği tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. 400 gram kuzu kıymayı tencereye alalım. Su alalım.
  2. Üzerine 1 çay kaşığı sıvı yağ ekleyin ve karıştırın.
  3. 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını ekleyip karıştırarak kavurun.
  4. Küçük küçük doğradığımız arpacık soğanları ilave edip 5 dakika soteleyerek soğumaya bırakın.
  5. Bir kaseye 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 bardak süt ve 1 şişe sade maden suyunu ekleyip karıştırın.
  6. Hamurdan birer parça koyup üzerine hazırladığımız sostan 6 yemek kaşığı dökelim ve hamurun her yerine yayalım.
  7. Üzerine ikinci yufkayı da koyup 8 parçaya ayıralım her bir parçaya 1,5 yemek kaşığı arpacık şerbeti koyarak.
  8. Kenarlarını içe doğru katlayalım.
  9. Hepsini bitirdikten sonra tepsiye bolca dizelim.
  10. Üzerine kalan sosu gezdirin.
  11. 15 dakika dinlendirelim.
  12. Tepsiye yağlı kağıt serip börekleri galeta ununa bulayıp tepsiye dizelim.
  13. Fırına verelim. 200 derecelik fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edelim.

Resimli etli pırasa böreği tarifi

  • hamur işleri
  • börek tarifi
  • kaşık
  • kıyma ile
  • kek tarifleri
  • pırasa
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • tarifler
  • Gıda

Sonraki haber:

Doğal ekşi mayalı ekmek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın