bisküvi

Kurabiye tarifi malzemeleri

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 su bardağı tuzsuz iri çekilmiş yer fıstığı
  • 1 çay kaşığı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı damla çikolata
  • 1 çay kaşığı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Mümkün olduğu kadar un

Not; Ben büyük bir bardak kullandım.

Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Tereyağı, şeker, yumurta, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu bir karıştırma kabına alıp karıştırın.
  2. Unu dikkatlice ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Fıstık, damla çikolata ve kuru üzümü ekleyip tekrar yoğurun.
  4. Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın.
  5. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye düzenli aralıklarla dizin.
  6. Yarım saat buzdolabında bekletin.
  7. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
  8. Kurabiyeleri fırına verdikten 5-6 dakika sonra fırını açıp hamurun üzerine bardağın altı ile bastırarak pişirmeye devam edin. Çatlak şeklini alana kadar bu işlemi yapıyoruz.
  9. Soğuyunca servise hazır demektir. İyi şanslar 🥰🥰.

Fotoğraflı kurabiye tarifi

  • börek tarifi
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Bisküvi unu pasta tarzı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın