susamlı kek tarifi

Susamlı kek tarifi malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı toz maya
  • 5,5 su bardağı un
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)

İç harç için:

  • 250 gram tahin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Susamlı kek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Uygun bir kapta sıvıları, şekeri ve tuzu ekleyip mayayı ekleyin.
  2. Kontrollü un eklenir hafif ele yapışan bir hamur elde edilir ve mayalanmaya bırakılır.
  3. Ekşi maya un serpme masasına alınır ve bir araya getirilerek 4 eşit beze elde edilir.
  4. Bezelerin her biri merdane ile 1 cm kalınlığında açılır.
  5. Susamlı hamura sıvı yağı ekleyip çırpın ve açık olan hamurun üzerine her tarafını kaplayacak şekilde bir spatula yardımıyla rulo şeklinde yayın.
  6. İki parmak genişliğinde bıçakla kesilirler.
  7. Yağlanmış tepsiye dizip 15 dakika pişirin.
  8. Yumurta sarılarına 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyip hafifçe çırpın ve mayanın yapıldığı hamurların üzerine eşit şekilde dağıtın.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  10. Fırından çıkan donutların üzeri temiz bir bezle örtülür ve yumuşacık olmalıdır, kahvaltıda 5 çayda servis edebilirsiniz, deneyenlere afiyet olsun.

resimli susamlı kek tarifi

  • börek tarifi
  • Kek
  • tarifler
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • Susam
  • Yemek tarifi
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

Sonraki haber:

Yumuşak küçük ekmek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın