portakallı irmik tatlısı

Portakallı irmik tatlısı tarifi için malzemeler

Portakallı sosu hazırlamak için:

  • 2,5 su bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker (portakal ekşiyse ona göre artırabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı birikmiş nişasta

irmiği tatlandırmak için.

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kakao

Portakallı irmik tatlısı tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Tüm portakal sosu malzemelerini bir tencereye alıp kaynama noktasına getirelim ve kaynayana kadar pişirelim.
  2. Çubuk kalıbı ıslatalım, portakallı sosu dökelim ve yayalım. (Dilerseniz kalıbı ıslatmadan sadece streçleyebilirsiniz.)
  3. İrmiği tatlandırmak için tencereye süt, şeker ve irmiği ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  4. Piştikten sonra ocaktan alıp tereyağını ekleyip karıştırın.
  5. İrmik tatlısının yarısını kalıba döküp yayalım ve kalan yarısına kakao ekleyip karıştıralım ve sonra kalıbın üstüne döküp yayıp streçleyip buzdolabında 2 yada 4 dinlendirelim saat oda sıcaklığına geldikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Resimli portakallı irmik tatlısı tarifi

  • börek tarifi
  • irmik
  • kek tarifleri
  • Portakal
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Şeker
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

tatlılık irmik kakao

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın