sade kek

Sade Kek Tarifi Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • un (yaklaşık 2,5 su bardağı)

Normal kek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Pastayı buzdolabından çıkarırken kullanacağınız tüm malzemeleri bir saat önceden alın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  2. Normal bir kek yapmak için önce 3 yumurtayı derin bir kaba kırın. Üzerine 1 1/2 su bardağı toz şeker ekleyin.
  3. Mikser yardımıyla 4 dakika çırpın.
  4. Ardından 1 su bardağı sütü ekleyin.
  5. Yarım su bardağı sıvı yağ ekleyip tekrar çırpın.
  6. Daha sonra eleyerek iki buçuk su bardağı unu, bir paket kabartma tozunu ve bir paket vanilyayı karışıma ekleyin.
  7. Unu kontrollü bir şekilde azar azar ekleyin.
  8. Tüm kek karışımını mikser ile karıştırın.
  9. Kek hamurunun kıvamı ne çok katı ne de çok sıvı, boza kıvamına yakın olmalıdır.
  10. Hazırladığınız sade kek karışımını hafif unlanmış ve yağlanmış orta boy kek kalıbına dökün.
  11. Harcın kalıba yayılmasını bekleyin.
  12. 170 derecede önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.
  13. İlk 25-30 dakika fırını kesinlikle açmayın ki kek dağılmasın.
  14. Pastayı 40-45 dakika pişirin.
  15. Kekin pişip pişmediğini kürdan batırarak test edebilirsiniz.
  16. Kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir.
  17. Normal keki pişirdikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  18. Daha sonra kalıptan ters çevirip servis tabağına alın.
  19. Dilerseniz üzerine pudra şekeri veya çikolata sosu dökerek servis edebilirsiniz.

resimli sade kek tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın