Tajine Bil-Siniyah (Fırında)

Fırın tepsisinde tarif malzemeleri (pişmiş)

  • 500 gram kuşbaşı koyun eti
  • 5 orta boy patlıcan
  • 2 patates
  • 4 yeşil biber
  • 1 tatlı biber
  • 3 domates
  • 5-6 adet küçük boy kuru soğan (2 adet büyük boy kuru soğan da kullanılabilir)
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı su

Çince güveç tarifi (fırında) nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Patlıcanı soyup küp şeklinde doğrayalım ve tuzlu suda bırakalım.
  2. Patatesleri küp şeklinde doğrayalım.
  3. Soğanı ortadan ikiye keselim.
  4. Diğer sebzeleri de doğrayıp hazırlayalım. Tepsiye et ve sebzeleri diziyoruz.
  5. Salça, acı biber, tuz ve yağı bir miktar su ile sulandırıp sebzelerin üzerine döküp güzelce karıştırıp tepsiye yayalım.
  6. Tereyağını küçük parçalar halinde koyarak işlemi bitirelim.
  7. Pişirme kağıdını ıslatıp üzerini kapatalım.
  8. 210 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirelim, tepsiyi çıkarıp 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Lokum gibi güvecimiz servise hazır. Afiyet olsun!.

Çince tarif (fırında) Çince

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın