Fırın tepsisinde tarif malzemeleri (pişmiş)
- 500 gram kuşbaşı koyun eti
- 5 orta boy patlıcan
- 2 patates
- 4 yeşil biber
- 1 tatlı biber
- 3 domates
- 5-6 adet küçük boy kuru soğan (2 adet büyük boy kuru soğan da kullanılabilir)
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1,5 su bardağı su
Çince güveç tarifi (fırında) nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Patlıcanı soyup küp şeklinde doğrayalım ve tuzlu suda bırakalım.
- Patatesleri küp şeklinde doğrayalım.
- Soğanı ortadan ikiye keselim.
- Diğer sebzeleri de doğrayıp hazırlayalım. Tepsiye et ve sebzeleri diziyoruz.
- Salça, acı biber, tuz ve yağı bir miktar su ile sulandırıp sebzelerin üzerine döküp güzelce karıştırıp tepsiye yayalım.
- Tereyağını küçük parçalar halinde koyarak işlemi bitirelim.
- Pişirme kağıdını ıslatıp üzerini kapatalım.
- 210 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirelim, tepsiyi çıkarıp 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Lokum gibi güvecimiz servise hazır. Afiyet olsun!.
Çince tarif (fırında) Çince
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]