alman pankek tarifi malzemeleri
hamur hazırlamak için
- 2 yumurta
- 2 çay kaşığı ılık süt
- 2 çay kaşığı ılık su
- Yağını ölçmek için 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- bir yıl boyunca maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilya
- 5-6 su bardağı un
krema için
- 3 bardak süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 kutu krem şanti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
yukarı
- hazır çikolata sosu
Alman gözleme tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Öncelikle su, süt ve tereyağı ocakta hafif ısıtılır, dikkat edin eriyen yağ yeterince kaynamasın.
- Diğer yandan hamuru yoğuracağımız kabın içine yaş maya, sıvı yağ, şeker, tuz ve yumurtaları koyuyoruz.
- Hamuru yoğurduğumuz kabın içine eritilmiş sıvı malzemeleri ekleyin.
- Hamurumuz cıvık bir hamur olacak ve kulak memesinden biraz daha yumuşak olacak.
- Hamuru yoğurduktan sonra bir saat mayalanmaya bırakın.
- Diğer yandan kremayı hazırlayıp tencereye malzemelerimizi ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz ve kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Kıvamı elde ettikten sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyelim ve biraz soğuduktan sonra kremayı ekleyip karıştıralım kremanın üstüne yapışmaması için ara sıra karıştıralım.
- Bir saat sonra hamurumuza yuvarlak şekiller verip tepsiye dizip yarım saat kadar üzerine bir şey sürmeden 180 derece fırına veriyoruz.
- Üzeri kızarınca çıkartıyoruz.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra ortadan ikiye kesin ve yaklaşık 5 dakika iç sıcaklığının yükselmesini bekleyin.
- Bu arada hazır çikolata sosunu yapalım ve üzerine tarifi uygulayalım.
- Kaynattıktan sonra ara sıra pul pul dökülmemesi için karıştırıyoruz.
- Soğuyan keklerimizin üzerine kremayı sürüyoruz ve dolaba kaldırıyoruz ki krema ve kek uyuşsun.
- Yarım saat sonra hazır çikolata sosundan koyun veya pastayı çikolata sosuna batırıp bir tabağa alın. Ve keyfini çıkarın.
resimli alman pastası tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]