Tavuk kremalı bir kap makarna

Tek kapta kremalı tavuklu makarna tarifi için malzemeler

  • 250 gram makarna (yarım paket)
  • 250-300 gr tavuk göğsü (1 adet)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6-7 mantar
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 200 ml krema (bir şişe)
  • 500 ml su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 avuç rendelenmiş kaşar peyniri
  • yeşil soğan

Kremalı tavuk tarifi ile bir kase makarna nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Tavada yağı kızdırın ve tavukları kavurmaya başlayın.
  2. Tavuklar pembeleşince soğan, sarımsak ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Mantarları ekleyip biraz daha kavurun.
  4. Ardından makarnayı ekleyin.
  5. Krema, su ve baharatları ekleyip kaynamaya başlayınca altını kısın ve kapağını kapatın.
  6. Makarna al dente olana kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin.
  7. Kapağını açıp karıştırabilirsiniz.
  8. Son olarak kaşar peynirini ve yeşil soğanı ekleyip karıştırın. Afiyet olsun😊.

Resimli Kremalı Tavuklu One Pot Makarna Tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın