lazanya tarifi malzemeleri
- 1 paket lazanya (ben Barilla collezione lazanya 500 gr kullandım)
iç harç için
- 500 gram kıyma
- 1 soğan
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 4 tatlı biber
- tuz
beşamel sos için
- 2,5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- küçük hindistan cevizi
- karabiber
yukarı
- Çedar peyniri
lazanya tarifi nasıl yapılır
kartal değilTarifler.net.tr
- Yağı tavaya dökün, soğanı ince doğrayın, biraz karıştırın ve kıymayı kızartın.
- Ardından salça ve kapya biberi ilave edip tuz, karabiber ve muskat ekleyin ve suyunu çekene kadar bekleyin.
- Beşamel sosu ayrı bir sos tenceresine alıp üzerine tereyağını ekleyin, unu ekleyin, iyice karıştırın ve ardından sütü yavaş yavaş dökün.
- Ardından hindistan cevizini topaklanmamasına dikkat ederek ekleyin.
- Daha sonra dikdörtgen borcamın dibine iç harcımızı, lazanya eriştelerimizi ve beşamel sosumuzu yerleştirip rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
- Lazanyanın üzerine tekrar iç harcı koyun, üzerine tekrar beşamel sosu gezdirin ve rendelenmiş kaşar peynirini koyun.
- Ben 1 paket Bordo Dikdörtgen Lazanya kullandığım için aynı işlemi bu şekilde 3 kez daha devam ettiriyorum.tekrarlıyorum İçli harç + lazanya + beşamel sos + rendelenmiş cheddar peyniri (3 katı bu verdiğiniz sıraya göre olacak)
- 20 dakika lazanyanın yumuşaması için bekliyoruz. 20 dakika bekledikten sonra 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
resimli lazanya tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]