Bocaja

Poçaga tarifi malzemeleri

  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

içeri

  • Peynir ve maydanoz bulamacı (istenirse farklı bir dolgu kullanabilirsiniz)

yukarı;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam ve çörek otu

Pocaga Tarifi Nasıl Yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Süt, şeker ve yaş maya karıştırma kabına alınır ve maya eriyene kadar karıştırılır.
  2. Yağ, yumurta akı, tuz ekleyin ve tekrar karıştırın.
  3. Yavaş yavaş un ekleyin ve hamuru yoğurun.
  4. Yumuşak bir hamur elde edilir.
  5. Üzerini örtüp yarım saat mayalandırın.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, tezgaha biraz un serpilerek mayalanır ve şekil verilir.
  7. Kurdele böreği olarak yaptım, böylece hamur yuvarlak bir şekle getirilir.
  8. İç harç sürülerek rulo yapılır ve ay şekli verilir.
  9. Tüm hamurları oluşturduktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülür ve tepside 30 dakika mayalandırılır.
  10. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 27 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. ***** Ben efsane marka un kullandım *** Tarif videosunu izlemek için YouTube kanalımı ziyaret edebilirsiniz. Esra Mutfakta.

resimli pocaga tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın