Nefis bir ravioli tarifi için malzemeler
hamur için
- 1 kg
- 1 yumurta
- tuz
- ılık su
kapalı harç
- 750 gram kıyma
- 2 soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
yukarı
- 2 diş sarımsak
- yoğurt
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (sosu için)
Tereyağlı sosu hazırlamak için
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4,5 yemek kaşığı ceviz içi veya fındık içi
Ev yapımı etli mantı tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Un, yumurta ve tuzu derin bir kaba alıp ılık suyu azar azar dökerek ne çok yumuşak ne de çok sert olmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
- Mantı hamurunu 30-40 dakika dinlendirelim.
- Diğer yandan yemeklik olacak şekilde soğanı ince ince doğrayalım ve ince kıyılmış tavuk etlerini ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Dinlenen hamuru çok ince olmayacak şekilde açıp şekil verelim ve kıymalı harcın içine koyup kapatalım.
- Hamur yumuşayana kadar işlem aynı, ardından tencereye su ve biraz tuz ekleyip kaynamaya getiriyorum.
- Kaynayan suya mantıyı ekleyip kaynatalım.
- Süzüp üzerine soğuk su dökelim.
- Servis tabağına alıp üzerine tereyağını eritelim.
- Sarımsaklı yoğurdu ve ikiye bölünmüş sosu ekleyelim.
- Diğer yarısına tereyağ gezdirip üzerine ceviz serpip sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Resimli etli ev yapımı mantı tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]