Etli ev böreği

Nefis bir ravioli tarifi için malzemeler

hamur için

  • 1 kg
  • 1 yumurta
  • tuz
  • ılık su

kapalı harç

  • 750 gram kıyma
  • 2 soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

yukarı

  • 2 diş sarımsak
  • yoğurt
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (sosu için)

Tereyağlı sosu hazırlamak için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4,5 yemek kaşığı ceviz içi veya fındık içi

Ev yapımı etli mantı tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Un, yumurta ve tuzu derin bir kaba alıp ılık suyu azar azar dökerek ne çok yumuşak ne de çok sert olmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
  2. Mantı hamurunu 30-40 dakika dinlendirelim.
  3. Diğer yandan yemeklik olacak şekilde soğanı ince ince doğrayalım ve ince kıyılmış tavuk etlerini ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  4. Dinlenen hamuru çok ince olmayacak şekilde açıp şekil verelim ve kıymalı harcın içine koyup kapatalım.
  5. Hamur yumuşayana kadar işlem aynı, ardından tencereye su ve biraz tuz ekleyip kaynamaya getiriyorum.
  6. Kaynayan suya mantıyı ekleyip kaynatalım.
  7. Süzüp üzerine soğuk su dökelim.
  8. Servis tabağına alıp üzerine tereyağını eritelim.
  9. Sarımsaklı yoğurdu ve ikiye bölünmüş sosu ekleyelim.
  10. Diğer yarısına tereyağ gezdirip üzerine ceviz serpip sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Resimli etli ev yapımı mantı tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın