Sakal böreği tarifi için malzemeler
Hamuru hazırlamak için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Bir paket anlık sanal kuru
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılmıştır)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5-6 su bardağı un (istediğiniz kadar)
arasında:
- 200 gram labne peyniri
yukarı:
- yumurtanın Sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 çay kaşığı rendelenmiş çedar peyniri
- 2 tutam ince kıyılmış maydanoz
Sakal topuz tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- İlk olarak süt, su, şeker ve mayayı mayalandıralım.
- Karıştırıp 10 dakika bekleyelim üzerinde kabarcıklar oluşacak.
- Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
- Üzerini kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamur elimize yapışmaması için elimizi ara sıra sıvı yağa batıralım küçük parçalar koparıp yuvarlayalım.
- 10-15 dakika tepside mayalanması için bekletin.
- Üzerine yumurta sarısı ve pekmezi karıştıralım.
- 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
- İlk sıcaklığı çıkınca böreği bir kenarından kesip içine ve üzerine labne peyniri koyalım.
- İnce kıyılmış peynir veya maydanoza rendelenene kadar batıralım. Hizmet etmeye hazırlanın .
Resimli sakallı börek tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]