Amasya’dan keten tohumlu ve cevizli kek

Keten Tohumu ve Amasya Cevizli Tarifi Malzemeler

Hamuru hazırlamak için:

  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı
  • 125 gram eritilmiş margarin
  • 1/2 (yarım) paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı keten tohumu
  • 2 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı kırılmış ceviz
  • 4-5 su bardağı un

yukarı:

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Keten Tohumu Ve Amasya Fındığı Tarifi Nasıl Yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Un hariç tüm malzemeleri derin bir kapta pürüzsüz olana kadar çırpma teli ile çırpın.
  2. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Hamur tabanının dibine biraz un serpin ve hamuru kaseye aktarın.
  4. Biraz un serpin, kabı poşete koyun, üzerini kapatın ve 40 dakika mayalanmaya bırakın.
  5. Ekşi mayadan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizerek bezeyi hazırlayın.
  6. Bir kapta sıvı yağ ve yumurta sarısını karıştırıp bezelerin üzerine fırça ile sürün.
  7. 180 derece alt/üst ayar fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Beyler tercih etmeyenler içine peynir de koyabilirler. Her zaman lezzet dolu 💕.

Afiyet olsun 🌸.

Resimli Amasya Keten Tohumlu ve Cevizli Ekmek Tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın