Katmer Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 buçuk yemek kaşığı instant maya veya 1 paket yaş maya
- 2 çay kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (sarısı üzerine)
- Eşit derecede doğru
aralarında sürmek;
- 250 gr tereyağ (oda sıcaklığında olmalı)
iç harç için
- peynir
- zeytin
- çikolata
- patates (istediğinizi kullanabilirsiniz)
Katmer böreği tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Öncelikle yoğurma kabına mayayı, ılık sütü, ılık suyu ve şekeri alıp karıştıralım ve 5 dakika aktifleştirelim.
- Ardından sıvı yağ, tuz ve yumurta aklarını ekleyip karıştırın.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmek için unu azar azar ekleyelim.
- Hamurun üzerini kapatıp 40 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Ekşi mayayı 20 eşit parçaya bölelim.
- 10 adet şekerden tabak büyüklüğünde keselim ve üst kat hariç tüm katların arasına tereyağı sürüp kenara koyalım.
- Diğer 10 bezeyi de aynı şekilde yapalım.
- Hamuru merdane yardımıyla açalım.
- Hamuru önce 4 eşit parçaya ayıralım sonra her parçayı 5’e bölelim (dilerseniz 4’e de bölebilirsiniz)
- Geniş kısımlara iç harcı bırakıp puro rulosu gibi saralım ve tepsiye dizelim.
- Hepsini bitirdikten sonra 30 dakika Çin mayası yapalım.
- Mayayı yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürdüm.
- 190 derecede önceden ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar pişirin.
Deneyecek olan herkese bol şans.
resimli katmer böreği tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]