Güveç tarifinde patatesli kremalı mantar için malzemeler
- 3 büyük patates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kekik, pul biber, karabiber, tuz
mantar sosu için
- 1 orta boy soğan
- 2 adet yeşil veya kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket Al Mantar (300 gram)
- 1 kutu krema
- 1 tatlı kaşığı dolusu un
- tuz
- karabiber
yukarı;
- Kaşar peyniri yeter
Güveç tarifinde kremalı mantarlı patates nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Önce patatesleri soyup doğrayın, tuzlayın ve sudan süzdürün.
- Yağ, kekik, kırmızı biber, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın ve bir güvece paylaştırın.
- 200 derecede yumuşayana kadar pişirin.
- O pişerken mantar sosunu hazırlayın. Mantarları doğrayın ve suda bekletin.
- Soğan ve biberleri yemeklik doğrayın, bir tavada tereyağını biraz kavurun, mantarları sıkın ve ekleyin.
- Ocakta mantarlar yumuşayana kadar pişirin.
- Ardından krema, un, karabiber ve tuzu ekleyip 5 dakika daha pişirin.
- Fırına aldığınız patateslerin üzerine kremalı mantarları güveçlere paylaştırın.
- Üzerine kaşarları kesin ve tekrar fırına verin, kaşarlar eriyip kahverengileşince ocaktan alın. .
Fotoğraflı bir güveçte patatesli kremalı mantar
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]