Fıstık ezmesi

Fındık Ezmesi Tarifi Malzemeler

muhallebi için

  • 2 su bardağı pekmez
  • Yarım su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt suyu
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta

arasında

  • İri fındık ezmesi (miktarı kendiniz ayarlayın)

Fındık ezmesi tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Muhallebisi için tüm malzemeleri bir sos tenceresinde güzelce çırpın ve ocağa alın. Sürekli karıştırarak pişirilir.
  2. Kaynayınca ocaktan alınır yağlı kağıt serili tepsiye dökülür ve ince bir şekilde yayılır (ben masaya yağlı kağıt serip tepsisiz yayıyorum daha hızlı kurusunlar bu ölçülerden 5 tepsi) 2
  3. Uygun bir ortamda kuruması için 3 gün bekletilir (Muhallebi dokunduğunuzda elinize yapışmıyor ve yağlı kağıttan kalkabiliyorsa bitmiş demektir. Kuruyunca kıvrılmaz.) , zamanı iyi ayarlamanız gerekir)
  4. Kurutulmuş meyvenin özü uzun, ince şeritler halinde kesilir ve arasına fındık ezmesi konularak uzun üçgenler veya rulolar halinde yuvarlanır.
    Afiyet olsun 🌸 sevgilimle.

Fotoğraflı fındık ezmesi tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın