Badem Kraker Bisküvi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yaklaşık 4-5 su bardağı un (ben 2 su bardağı kabartma tozu kullandım)
- 1 paket vanilya
- 1 poşet kabartma tozu
- 125 gram çiğ badem
koymak için.
- pudra şekeri, pudra şekeri
Damak Çatlak Bademli Bisküvi Nasıl Yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Öncelikle iki su bardağı unu yapışmaz yüzeyli bir tencerede hafif bir renk alana kadar kavuralım ve soğumaya bırakalım.
- Tereyağı, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve unu yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurumuz kıvamlı bir kıvama gelince bıçakla doğradığımız bademleri ekleyelim.
- İstediğiniz şekli verebilirsiniz. Ben bir kısmını kurabiye kalıbıyla hazırladım, bir kısmını da kurabiye kıvamına gelince biraz merdane ile açıp bıçakla dilimler halinde kestim.
- 160 derecede kontrollü fırında pişirelim. Fırından çıkınca dağılacak gibi duruyor, korkmayın soğuyunca normale dönecek. Pudra şekeri ile kaplayın ve afiyetle yiyin.
Resimli Damak Çatlak Bademli Bisküvi Tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]