Tarçın ve Karanfil Reçeli Tarifi İçin Malzemeler (Buna Bayılacaksınız)
- 1,5 kg Şam eriği
- 150 gram esmer şeker
- 150 gram beyaz şeker
- 1 çubuk tarçın
- 3 karanfil
Karanfil Tarçınlı Erik Reçeli (Tadına Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Erikleri yıkayıp süzgeçte güzelce süzün.
- Şimdi erikleri ikiye bölün, çekirdeği çıkarın ve tadına bakmak için büyük parçalar halinde kesin.
- Erik parçalarını geniş bir tencereye alın.
- Şeker, tarçın çubukları ve karanfili ekleyin ve iyice karıştırın.
- Tencerenin üzerini kapatın ve bir gece buzdolabında bekletin.
- Bekleme süresinin ardından tencereyi kapağı kapalı olarak ocağa alın ve kaynama noktasına gelene kadar yaklaşık 8 dakika yüksek ateşte kaynatın.
- Daha sonra ocağın altını kısın ve erikleri ağzı açık olarak yaklaşık 3 saat kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Kaynattıktan sonra çubuk tarçın ve karanfili çıkarın ve reçeli iyice karıştırın.
- Brülörü yükseğe getirin ve karıştırarak tekrar kaynatın.
- Şimdi ocağı kapatın ve dilerseniz tencereyi ocaktan alıp reçeli blender ile püre haline getirin.
- Kaynar suda 5 dakika kaynatılmış kavanozlara sıcak erik reçelini dikkatlice dökün.
- Kavanozları doldurduktan sonra hemen kapaklarını sıkıca kapatın ve 15 dakika ters çevirin. Böylece kapak kısmındaki hava dışarı atılır ve çürümez.
- Ardından kavanozları tekrar ters çevirin ve soğumaya bırakın. Afiyet olsun!.
Tarçınlı erik reçeli (tadına bayılacaksınız) fotoğraflı tarif
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]