Basma Al Qadayef Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram taze kadayıf
- 150 gram eritilmiş margarin veya tereyağ
- 4,5 su bardağı şeker
- 5 baş belası
- Yarım çay kaşığı sıvı yağ
- Ceviz çekirdeği
dekore etmek
- Ezilmiş fıstık ve nar taneleri
Basma Kadayıf tatlısı tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Öncelikle şerbetini hazırlayalım, şeker ve suyu ocaktan alıp kaynayana kadar pişirelim.
- Kaynayan şerbete bir kaç damla limon suyu ilave edip altını kısalım ve 10-15 dakika kaynatalım, biraz kıvam alalım.
- Kaynayan şerbeti soğumaya bırakalım tatlı sıcak şerbet soğumuş olacak buzdolabında saklayabilirsiniz.
- Ardından pişireceğimiz tepsinin tabanının her yerini margarinle yağlayalım.
- Margarini eritip sıvı halde ilave edip karıştıralım.
- Kaddafilerin hepsini bir tepsiye alalım, içine eritilmiş yağı ilave edip elimizle yırtalım ve tüm yağı ile kadayıflara yedirelim.
- Kazaiflerin yarısını yağlanmış tepsiye alalım.
- Önce elimizde sıkıp düzeltelim.
- Daha sonra bir bardak yardımıyla kadıfı tepsiye bastırarak düzleştirelim ve sabırla yapalım.Blok gibi bir tatlı için en önemli püf nokta bastırmaktır.
- Daha sonra kadayıfın üzerine ceviz veya istediğimiz herhangi bir kuruyemişi koyuyoruz.
- Kalan kadayıfları tepsiye alıp üzerini tamamen kapatalım ve üzerine bastırarak tekrar kapatalım.
- Kenarlarından çıkanları parmak uçlarınızla bastırın ve tekrar bir bardak yardımıyla bastırarak düz tutun.
- 190 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika önce orta rafta sonra alt rafta 15 dakika pişirelim.
- Ocaktan alıp aynı büyüklükte bir tepsi yardımıyla ters çevirin.
- Tepsinin altını kapatıp ters çevirip pişirdiğimiz tepsiye aktaralım hiç bir şekilde ayrılma olmayacak pişerken biraz daha küçük olacak zaten.
- Ocaktan aldığımız tatlıyı 12 dakika dinlendirelim ve şerbeti ekleyelim. Siz dinlenirken tüm içecekler dolu ve emilmiş olarak gelir, afiyet olsun.
Basma Alkadayef tatlıları resimli tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]