Beşamel soslu Brüksel lahanası tarifi için malzemeler
- 1 büyük havuç
- 1 küçük Brüksel lahanası (Paketteki çeşitlerinden kullandım, yaklaşık 700 gr)
- 3-4 patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı su
beşamel sos için
- 50 gram bir
- 50 gr tereyağ (tereyağı ve un aynı miktarda olmalı)
- 60-70 cl süt
- 1 çay kaşığı kadar tuz
- biraz karabiber
- rendelenmiş hindistan cevizi (muscad)
Beşamel soslu Brüksel lahanası nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Önce brüksel lahanalarını alıp temizleyip gönderelim ardından havuç ve patatesleri yıkayıp küçük küpler halinde doğrayalım.
- Bir tencereye zeytinyağını ekleyin, tüm sebzeleri karıştırın, tuz ve suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Daha sonra beşamel için, tereyağı ve unu tencerede çırpın, sütü azar azar ekleyin, çırpın, son baharatları ekleyin, kaynamaya bırakın, yapışmaması için kısık ateşte sürekli karıştırarak, pişince hazırdır. kalınlaşır.
- Üzerine brüksel lahanalarımızı ve ardından beşamelimizi ekleyelim, isterseniz yanında pilav ve makarna da yapabilirsiniz, afiyet olsun.
Beşamel soslu Brüksel lahanası tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]