Evde boza tarifi malzemeleri
- 2 su bardağı bulgur
- 2,5 litreye kadar daha fazla su olabilir.
fermantasyon için
- Yarım su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı kuru maya
geçmişte eklemek için
- 2 su bardağı şekeri damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.
- 2 vanilya fasulyesi
yukarı
- tarçın
- sarı leblebi
Evde boza tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Bulguru yıkayıp süzelim ve üzerine 1 litre kaynar suyu akşamdan ekleyelim.
- Sabaha kadar mayalandıralım ve sabah üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su ilave edelim.
- Bulgur iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Daha sonra el blenderi ile iyice pürüzsüz hale gelene kadar öğütelim.
- Gerekirse, ara sıra su ekleyin.
- Kalınlığına göre tel süzgeçten geçirip soğumaya bırakalım.
- Yarım su bardağı suya şeker ve mayayı ekleyelim, maya aktifleşince süzdüğümüz ve karıştırdığımız bulgurun içine dökelim.
- Bir gece bekleyelim göz kırığı varsa hazır demektir yoksa sıcak bir yere alalım.
- Hadi karıştıralım.
- Ardından şekeri ekleyelim.
- 2 vanilya özütünü karıştırıp bardaklara bölelim.
- Üzerine tarçınlı leblebi koyup servise hazır diyenlere afiyet olsun.
Not: 2 veya 3 gün içinde tüketin ve buzdolabında saklayın.
Evde boza yapmaya hazır mısınız? fotoğraflı tarif
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]