tuzlu pastane

Pasta Tuz Tarifi Malzemeler

  • 250 gram margarin veya tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (akı sarısı dışında)
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 poşet kabartma tozu
  • Yeterince un (yaklaşık 5-6 su bardağı)

Tuzlu börek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Margarin, sıvı yağ, yumurta akı, sirke, tuz ve şekeri oda sıcaklığında elimizle karıştıralım.
  2. Ardından unu ve kabartma tozunu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Resimdeki gibi şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim.
  5. 180 derece fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Resimli tuzlu su tatlısı tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın