İlk önce kremayı yapmaya başlıyoruz. Yumurtayı pişireceğimiz tencerede çırpın ve oraya unu, nişastayı ve şekeri koyun. Son olarak sütü ekleyin.
Ardından tencereyi ocağa koyun. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kapatın. İçine tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Pasta kremasını soğumaya bırakın. Soğudukça sık sık karıştırarak soğumaya bırakın ki yapışmasın.
O halde pastamızı yapmaya başlayalım. Şeker ve yumurtayı köpürene kadar iyice çırpın, ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar karıştırın.
Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip karıştırın. Unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekleyin ve gıda boyasını ekleyin.
Yağlanmış veya parşömen kağıdınıza aktarın. Önceden ısıtılmış 180 C fırında 30 dakika. kadar pişirin. Kekimizi biraz ısıtalım, kremamızı sıkma torbasına koyalım.
Pastamızı pişirelim. (Ben kalpli kurabiye kalıbı kullandım) Kekimizi yaptıktan sonra üzerlerine krema sürüyoruz, ortalarına nar taneleri koyuyoruz ve diğer kekimizi üzerine kapatıyoruz.
Kekimiz bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz. Son olarak üzerini süslemek için kremayı koyuyoruz ve kırılan kek parçalarını serpiyoruz. Dilerseniz başka süslemeler de yapabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]