patatesli börek tarifi malzemeleri
hamur için
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yaklaşık 1 kg un (sağ kuzu)
iç harç için
- 5-6 adet büyük boy patates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 demet maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber
yukarı;
- yumurtanın Sarısı
Patatesli börek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Malzemeleri bir karıştırma kabına alıyoruz, pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz.
- Mayalanmaya bırakın.
- Doldurma için patatesleri kaynatın.
- Haşlanmış patatesleri ayrı bir kaba alın.
- Doğranmış maydanoz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
- Mayalanan hamuru üç parçaya bölün.
- Ayırdığımız hamuru merdane ile açıyoruz.
- İç harcı ekleyip rulo haline getiriyoruz.
- İki parmak kalınlığında kesip tepsiye diziyoruz.
- Yumurta sarısını koyup 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, deneyenlere afiyet olsun. .
Patatesli turta tarifi
Porek Patates’in yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]