patates turtası

patatesli börek tarifi malzemeleri

hamur için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yaklaşık 1 kg un (sağ kuzu)

iç harç için

  • 5-6 adet büyük boy patates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz, karabiber, pul biber

yukarı;

  • yumurtanın Sarısı
Patatesli börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Malzemeleri bir karıştırma kabına alıyoruz, pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz.
  2. Mayalanmaya bırakın.
  3. Doldurma için patatesleri kaynatın.
  4. Haşlanmış patatesleri ayrı bir kaba alın.
  5. Doğranmış maydanoz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
  6. Mayalanan hamuru üç parçaya bölün.
  7. Ayırdığımız hamuru merdane ile açıyoruz.
  8. İç harcı ekleyip rulo haline getiriyoruz.
  9. İki parmak kalınlığında kesip tepsiye diziyoruz.
  10. Yumurta sarısını koyup 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, deneyenlere afiyet olsun. ✨😊👌🏻.

Patatesli turta tarifi

Porek Patates’in yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın