Karpuz Kabuğu Reçeli Yapımı – Tariflerim

Karpuz kabuğundan en lezzetli reçeli yapıyoruz. Aslında kahvenin yanında lokum olarak kullanılan bir şekerleme gibidir.

Siyah tenli karpuz tercih edilirse çekirdekleri daha iri ve kalın olacaktır. Karpuzu yöresel bir karpuz olduğu için ortasında kalın bir üzüm vardı.

Karpuz reçelini yapmak için karpuzun yeşil kısımlarını bir soyucu yardımıyla yıkıyoruz.

İçeride kalan kırmızı kısımları çıkarıyoruz

Kesme tahtası üzerinde istediğiniz gibi kesin. tırtıklı bir kesici ile kestim

Kabuklarını bir kaseye alıp üzerlerine çıkacak kadar su ekliyoruz, bir çay kaşığı soda ekleyip karıştırıyoruz ve 1 gece buzdolabında bekletiyoruz. Ertesi gün karpuz kabuklarını süzgeçe alıp suyunu süzüyoruz.

Akan bir musluk altında 2-3 kez durularız

4 su bardağı şeker ve 4 su bardağı suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın.

Karpuz kabuklarını başka bir tencereye alıp 5 dakika kaynatıp süzdükten sonra sıcak suya ekleyip 50 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. 50 dakika sonunda limon suyunu sıkıp ekliyoruz.

1-2 parça limon tuzu ekleyin ve 10 dakika pişirin.

Biraz soğuyunca kavanoza koyun.

Kahvenizin yanında servis edebileceğiniz karpuz reçeli hazır.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın