Mereng (Beze, Köpük Kurabiye) Tarifi Mereng (Beze, Köpük Kurabiye) Nasıl Yapılır?
3 yumurtanın sarısını ve beyazını karıştırmadan ayırın.
3 yumurta akı ve 1,5 su bardağı şekeri metal bir kaba alıp kısık ateşte şekerin eriyip ısınması için sürekli karıştırıyoruz.
Serçe parmağımızı daldırıyoruz, ısınmaya başlayınca ocaktan alıyoruz.
Bu toplamda yaklaşık 2 dakika sürer.
Yumurta aklarını mikser ile köpük köpük olana kadar 5 dakika çırpın.
Karıştırıcıyı kapattıktan sonra yumurta akı düşmemeli
Tepsiye yağlı kağıt koyuyoruz
Bir kaşık tuz yardımıyla beze karışımını alıp tepsiye diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 100 derecede fırının kapağını açmadan 35 dakika pişirin.
Soğuyunca tabağa alıyoruz.
Mereng hazır pastane gibi tadı
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]