El Ispanaklı Hamur Tarifi İçin Malzemeler
hamur malzemeleri
- 1 kg bir
- 1 yemek kaşığı tuz
- bunlar
Kırılması için sos malzemesi.
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı yağ
- 1 poşet kabartma tozu
İç mekan malzemeleri
- 500 gram ıspanak
- 2 peynir kalıbı
- kırmızı biber
- karabiber
- ince doğranmış soğan
- 1 su bardağı sıvı yağ
Açmak ;
- Ve
ara katmanları yağlamak için;
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
El tarifi ile ıspanak ezmesi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle unu ve tuzu geniş bir kaba alıp soğuk su ile kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz ve 30 dakika yoğuruyoruz. Kenarda dinlenin.
- Ispanağı güzelce yıkadıktan sonra peyniri, doğranmış soğanı ve baharatları, sıvı yağı iyice karıştırın, içmeye hazır.
- Sos için yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve kabartma tozunu iyice çırpın.
- Kalan hamurdan 10 pazı yapalım.
- Küçük bir tepside açalım.
- Açtığımız her kata yağ koyalım.
- Her birini 5’e bölün.
- İlk yağlamadan başlayarak kenarlarından çekerek nazikçe açın.
- 2 yemek kaşığı sostan dökün, aralarına peynirli karışımı koyun ve rulo yapın.
- Tüm hamurları bu şekilde açalım.
- Üzerine sosu yayın.
- Önceden ısıtılmış 200°C 180°C fırında altın sarısı olana kadar pişirin. .
not; (peynirim tuzlu olduğu için tuz eklemedim)
El yapımı ıspanaklı erişte tarifi
El yapımı ıspanaklı börek ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]