Elle haddelenmiş ıspanaklı hamur ve peynir

El Ispanaklı Hamur Tarifi İçin Malzemeler

hamur malzemeleri

  • 1 kg bir
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • bunlar

Kırılması için sos malzemesi.

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı yağ
  • 1 poşet kabartma tozu

İç mekan malzemeleri

  • 500 gram ıspanak
  • 2 peynir kalıbı
  • kırmızı biber
  • karabiber
  • ince doğranmış soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Açmak ;

  • Ve

ara katmanları yağlamak için;

  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
El tarifi ile ıspanak ezmesi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle unu ve tuzu geniş bir kaba alıp soğuk su ile kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz ve 30 dakika yoğuruyoruz. Kenarda dinlenin.
  2. Ispanağı güzelce yıkadıktan sonra peyniri, doğranmış soğanı ve baharatları, sıvı yağı iyice karıştırın, içmeye hazır.
  3. Sos için yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve kabartma tozunu iyice çırpın.
  4. Kalan hamurdan 10 pazı yapalım.
  5. Küçük bir tepside açalım.
  6. Açtığımız her kata yağ koyalım.
  7. Her birini 5’e bölün.
  8. İlk yağlamadan başlayarak kenarlarından çekerek nazikçe açın.
  9. 2 yemek kaşığı sostan dökün, aralarına peynirli karışımı koyun ve rulo yapın.
  10. Tüm hamurları bu şekilde açalım.
  11. Üzerine sosu yayın.
  12. Önceden ısıtılmış 200°C 180°C fırında altın sarısı olana kadar pişirin. 😋👍.

not; (peynirim tuzlu olduğu için tuz eklemedim)

El yapımı ıspanaklı erişte tarifi

El yapımı ıspanaklı börek ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın